Cyber-mesék
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
01.Cyber-mesék
2017 
02. Archív
Réges-régi írásaim
04. Oldal
Vendégkönyv, linkek, miegymás.
05. Mindennapi gondolatok
Blog, vagy mi...

 

 

 

McWithy Mansion - The cursed house
McWithy Mansion - The cursed house : Az első hó

Az első hó

  2008.10.20. 20:23


 

Az Első hó

Fagyott. Jégfüstös ablakokon át tekintettem kifelé, a ködös, fiatal tél szürke szemeibe. Összekucorodva aludtam a fagy első éjjelén, sejtettem a hideg közeledtét, de pontosan nem készülhettem rá, hisz' tévét nem néztem, így az időjárás jelentés csalóka szavára sem ingathattam hitetlen fejem.
Durva szálú pulóvert húztam elvékonyodott testemre, nyugodt és felettébb úrias léptekkel vágtam át Meriel szobáján. Nem volt bennem félsz, lebukásbiztossá vált a ház ezen területe. Dana azóta nem tette ide csizmája hegyes sarkának, egyetlen kopott szegletét sem.

Emlékszem arra a jéghideg és csúszós légáramlatra, mely végigkúszott az összes folyosón és szobán, minden sarokban elhelyezte illatanyagát.. S aztán Dana érzéketlenségéből mit sem vesztve sétált tovább.
-Layton! - Szólt erélyesen pipafüstöt eregető, szokásához híven semmittevő férjére, Laytonra. - Kérlek, kitakarítanád a konyhát?
Laytonnak arcizma sem rezdült. Megszokott helyén ült a konyha karcos asztallapját támasztva, ajkai a pipaszárra tapadtak, kedvtelve szopogatta az édeskés fát. Bólintott.
-Ráér holnap. A nagy részét még ma este megcsinálom. De előbb le kell dőlnöm egy kicsit... - Tüdeje sípolása az egész helyiségben hallható volt, ahogyan mélyen belélegezte a konyha hideg levegőjét. Közben homlokán apró ránc jelent meg, talán arra gondolt, be kellene már kapcsolni a fűtést.
Hosszú szoknyája csak úgy siklott felfelé a lépcsőn, egyetlen kiálló egyenetlenségben sem akadt fenn, Dana ujjai eközben olyannyira belenyomódtak a korlátba, hogy kibuggyanó vére nyomott hagyott a fán.
Egy szemhunyásnyit sem aludt, két órán keresztül csak feküdt, a plafont bámulva. Eztán felásta a hátsó kertet, egymaga. A kert hátsó része korábban takaros, virágágyásokkal teli, elegánsan kikövezett terület volt. Az árvácskák fejei most mégis kókadtan, búsan hajoltak meg McWithy asszony kemény talpai alatt. Elsőre gyengének tűnő, vékonyka karjai céltudatos akarattal feszültek meg, az ásó beosztottként engedelmeskedett neki. Mély gödör, körötte föld illata lengett körbe, az elhaló növények maradványai szétszórtan hevertek körös-körül. Dana lihegett, verejtékcseppek csillogtak a homlokán, arca sápatagabbnak tűnt a gyér fényben, mint a télbe forduló, szegényes táj köröttünk.
Bátran támaszkodtam a ház sarkának, már-már vakmerőn. Nem kellett félnem, Layton még levegőt venni is elfeledne, ha nem figyelmeztetnék rá, Dana pedig túlzottan is beleélte már magát saját rémálmába. Szürkült az ég, a köd egyre sűrűsödött. A nagyasszony befelé indult, hogy földet hányhasson végre a tetemekre.
Nehézkesen cipelte ki ölében Palmert és Tollet, egyenként. Elhaladtában Layton kifejezéstelenül nézett távolodó, s visszatérő alakja felé.
-Ha bárki kérdi.. - Nyögött fel keservesen, fájó derekát húzó súlya alatt. - Az ikrek a szüleimnél vannak. Mert szükségük volt egy kis levegőváltozásra.
A nő nyugalmától kilelt a hideg, Layton szempillái megreszkettek, majd lehunyta szemeit én lassan bólintott. Résnyire nyílt ajkai közül ráérős ringatózással szállt fölébe a füst. A konyhát olyan ridegség töltötte be, hogy a forró gomolyag még élesebben rajzolódott ki, csak nagy sokára mutatott hajlandóságot az oszlásra.

Igen, hogyan is felejthettem volna el azt a napot. Az aznapi vacsoránál, már csak három teríték került az asztalra. Egyikük sem nyúlt az ételhez, Dana és Layton mereven néztek el egymás mellett, mintha csak direkt tették volna, de tudtam – mindkettejüknek hatalmas nyomás nehezedett elgyengült testére. A harmadik tányér mellett senki sem ült, a pohár lefelé fordítva, míg a kés és villa háborítatlanul fénylett a pengére hajtott szalvétán.
-Kemény tél lesz az idei. - Szólt halkan Dana, s ajkai közé vette a vékony üvegpohár szélét. Rúzsfoltot hagyott rajta, de nem kortyolt a testes borba. Nem kívánta az italt, nem kívánta az ételt. Nem kívánta az életet, a legszomorúbb tán az volt, hogy mindezt titkolni sem próbálta.
-Így van. Lassan be kellene fűteni. - Motyogta hitvese.
-Dolláék nem díjaznék a sarkvidéki éghajlatot, pár száz négyzetméterbe sűrítve. - Kényszeredett mosolya résnyire nyílt, beleharapott a ropogós csirkébe, mely már teljesen kihűlt a tányérján.

 

Éjszaka volt, késő éjszaka és én Crumplebuttom társaságában álltam az úttesten, félúton az ő – és McWithyék háza között. Arcom az ég felé emeltem, egy szem csillagocska, annyi sem ragyogott odafent. Az első hópehely végre megadta magát a napok óta csokorba gyűlő elektromosságnak, lustán szállingózott alá, egyenesen a homlokomra. Apró kacaj hagyta el ajkam, amint forrongó bőröm felemésztette szegény párát.
-Milyen vidám valaki mostanság.. - Jegyezte meg kesernyés hangjából telő epével.
-Az vagyok. -Vontam vállat, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. - Nem az én macskámat fojtották meg az ikrek. - Nevettem fel jóízűen, és kellően hangosan ahhoz, hogy újabb pihéket szakítsak le az égből. Kedvtelve bámultam a megannyi fehér, rakoncátlan jégcsillagot.
Crumplebuttom kalácsképén reszketni kezdtek a ráncok, szeme sarkában könnyek csillogtak. Szipogott néhányat, majd ő is nevetni kezdett. Az ő vidámsága azonban soha nem a pozitív dominósornak készítette ki a terepet. Berepedt, öreg körmeivel alig észlelhetően pöccintette meg a sor elejét, és a fekete lapocskák dőltek egymásután szorgosan.
-Ne bízd el magad. - Somolygott. - Az, hogy Meriel nem jelent többé veszélyt rád, nem tett téged különlegessé. - Prüszkölt egyet, már nem tudtam megállapítani, sír-e vagy nevet. Eltipegett a háza felé, én pedig önkéntelenül is fejet hajtva bölcs tanácsa előtt somfordáltam vissza a házba. Fáztam és új félelem kezdett gyökerezni odabent.

Sűrűn káromkodva ébredtem reggel, torkom kétszeresére dagadt, orrom eldugult, se szagot, se ízt nem éreztem, s tán lázam is a harminckilencet verte.
-Fűtsetek már be, az istenért.. -Dühödten öklöztem a falba, döngött bele az egész földszint. Dobogó lábak zaja lopakodott fülembe, s egy pillanat erejéig szentül hittem, saját butaságomnak köszönhetően fednek majd fel idebent. Ám az ajtócsengő kitartó nyivákolása meghozta gyümölcsét, Dana máris készségesen állt ott, csinosan, mosolygósan, úgy, ahogyan soha sem láttam. Felhorkantottam, a mozaik üvege elsötétítette ugyan a képem, de hangjaim alig tompította. Láttam, amint a nő füle megmoccan a halk zajra. Számra csaptam – Crumplebottomnak igaza volt, túl sokat engedtem magamnak az utóbbi időkben.
Nyílt az ajtó, a küszöb előtt takaros párocska álldogált. Mögöttük, mint képeslapra illeszthető elem, szűz fehérség. Az első hó megmaradt az éjjel, fagyos levegő simogatta szárnyaival a padlót és a falakat, mely odakintről áradt befelé, itt összeölelkezett a házban lakó állandó rideggel.
-Dolly, drágám. - Dana mesterkélt csókot lehelt a kövérkés, barna hajú, gesztenyeszemű nő kipirosodott orcájára. - Szia Jim, Istenem, te semmit sem változtál! - A szavak szinte fájtak a megkeseredett nőszemélynek, de csak azért is kierőszakolta őket penge ajkai közül.
-Akárcsak te. Milyen csinos vagy. - Jegyezte meg a férfi mosollyal kísérve bókját. Elnéztem, amint betessékeli őket, Jim előre engedi Dollyt, kezét kényszeredetten derekára helyezi, hosszú ujjai a nő hurkái közé mélyednek. Mosollyal nyugtáztam, hogy az első adandó alkalommal eltávolodik tőle, inkább tettetett érdeklődéssel néz körbe a falon lógó festmények között. Egy pillanatra megállapodott tekintettel állt előttem, de szembogarában semmiféle tudást nem véltem felfedezni. Nem látott, nem is sejtette létezésem és csinos arcát szemlélve végtelen nyugalom ült meg vállaimon. Nem is értettem, hogy egy ilyen zöld szemű, fekete hajú díszpéldány mit keres a dagi, kurta lábú Dolly mellett, ki Danaval ellentétben a hold sápatag képére emlékezteti az embert, ha ránéz.
-Volna esetleg valami harapnivaló a számomra? - Bűntudatosan mosolygott Danára, kinek arca csaknem görcsbe rándult a válasz közben.
-Hogyne, gyere csak. Layton elment, hogy megvegye a karácsonyfát, de hamarosan ő is csatlakozik hozzánk. És mondd.. Jól megvagytok Jimmel?
A ház asszonya gyengéden terelte át étkezőnkbe testvérét. Annak vonásai egy másodpercnyi fuvallat erejéig megfeszültek, s eztán fájdalmasan ernyedtek el. Bájvigyorba torzult arca még inkább megeresztette tokáját.
-Persze. Persze.
Halkan kuncogva cirógattam meg a lecserélt falvédőt, melyen át semmit sem láttam olyan jól, mint a régi lyukacsain keresztül, de azt az arcot, mit a két nő játszott egymás előtt, ezer közül, látatlanul is le tudtam volna festeni.

 
Fresh
Friss bejegyzések
2017.06.23. 18:34
2017.04.26. 09:40
2017.04.22. 06:14
2017.04.14. 06:52
2017.04.08. 14:52
Friss hozzászólások
 

Fő partnerem: 

Cseréim:

Shana blogja

Brutal Wonderland

Morning Lights

Noira Quel fanfictions [eng]


Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt