Cyber-mesék
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
01.Cyber-mesék
2017 
02. Archív
Réges-régi írásaim
04. Oldal
Vendégkönyv, linkek, miegymás.
05. Mindennapi gondolatok
Blog, vagy mi...

 

 

 

A sztori

II. Fejezet

2017.02.22. 18:17
Szegény kis Erik

Az Alfahím bemutatkozik. :)

-         Miri! Miri! Az istenit neki, gyere már, így is ötperces késében vagyunk! – hőbörgött Regenbogen úr, a kávéja sem gőzölgött úgy ahogyan illene, reggelizni szokás szerint nem jutott idő, a legújabb Avaya konferenciatelefon modellje pedig egyszerűen kezelhetetlennek bizonyult. Az ördög találmánya – erre meg mert volna esküdni. Jobb híján az Iphone 6 pluszát végigfektetve fejének teljes bal hosszán, az asszisztensét korholta.

Ott ült az egész rohadt amerikai delegáció, a japán üzletági vezérigazgató, sőt még a francia projektmenedzser is. Való igaz, a többiek jóval békésebbnek tűntek, mint a bochumi fejes.

-         Nem is tudom miért kaptál ekkora karácsonyi bónuszt – morogta Herr Regenbogen, mikor Miri végre betipegett a légkondicionált, mindennemű természetes oxigént vagy fényt mellőző tárgyalóterembe.

-         Mekkorát? – pillantott fel majd’ kétméteres főnökére a helyes, Calvin Klein kosztümös kis vörös, miután tökéletesre manikűrözött mutatóujjával lenyomta a varázsgombot.

Herr Regenbogennek nem igazán maradt ideje reagálni, ugyanis odaátról, Ausztráliából, máris felcsendült a kontinensnyi távolságot meghazudtoló, kristálytiszta hang. Robert Goodwill-é.

-         Hogy vannak ma a kedvenc kollégáim?

-         Miri, a képernyő! – sziszegte Herr Regenbogen, arca eltorzult az erőltetett üzleties mosoly, meg az elfojtott frusztrációk egyvelegétől. – Hello, Rob, itt minden csodás. Alles ist wunderbar, barátom. Sajnáljuk, hogy nem üdvözölhetünk személyesen is köreinkben!

-         Én is, ahogy mondod, de közbejött ez a rohadt tornádó! – nevetett, a képernyő vibrálva csíkozódott, középen, pont Robert arcát metszve ketté, majd kitisztult és az ausztrál vezető végre teljes valójában, kezében jókora üveg sörrel jelent meg a konferenciahívásban.

 

 Nem viselt öltönyt, hanem élénkmintás inget, és bár nem látszott, de Regenbogen biztosra vette, hogy alul sem a rá szabott elegáns nadrágban, inkább delfines, esetleg kókuszpálmás boardshortban és neonlila flip-flop papucsban feszít.

-         Első a biztonság, első a biztonság – helyeselt Regenbogen, de gondolatban már messzire sodródott a tornádótól, amely miatt a német állam az összes Ausztráliából érkező repülőjáratot törölni kényszerült – Ezt a saját statisztikáinknak is követniük kellene… - mormogott.

-         Ha már statisztika – emelte fel gravírozott tollát immár komor arccal Nakamura, a japán fejes. – A japán hatóságok kimutatásai alapján, az elmúlt negyedévben háromegészkéttized százalékkal több olyan olyan illegális kereskedelmi tevékenységet lepleztek le, amelyek az algoritmusokon alapuló Skype Super Secure Safetiness szoftver kulcsszavakra történő automatizált jelzésének köszönhetően derültek ki.

-         Csodálatos, Mr. Nakamura, csodálatos – bólogatott hevesen Regenbogen. Alig várta, hogy előállhasson a forradalmi ötletével. Ha sikeres lesz, nyugdíjba vonulhat majd, és úgy tolhatja a frankfurti virslit a konferenciahívások alatt, mint ahogyan ez a pofátlan ausztrál szürcsölgeti a sörét a tengerparton, miközben ők itt véresen komoly ügyekről tárgyalnak. A Skype világuralmi terveiről van szó, elvégre!

-         Mindezzel csak egy alapvető probléma volna… - folytatta a japó.

-         Az AI, azaz a mesterséges intelligencia okos, de soha sem lehet annyira éles szemű, éber és tettre kész, mint egy hús-vér ember – fejezte be helyette a mondatot Regenbogen.

 

Néma csend lett. Még az ausztrál is letette a sört.

 

-         Mit akarsz ezzel mondani? – kérdezte most Diego, aki egyenesen a tészták fellegvárából, a nem is olyan messzi Olaszországból repült a Lufthansával egészen a Dortmundi reptérig, hogy onnan aztán a céges pénzen finanszírozott taxi fuvarozza el Bochumig.

-         Azt, uraim, hogy a Skype történetének új fejezetéhez érkeztünk! – tárta szét a karját a német Führer, hiszen eljött végre a nagy pillanat. – A Skype nem csupán egy ingyenes telefonhívásokra szakosodott, bugos program lesz az emberiség történetében, hanem a bűnmegelőzés virtuális mekkája!

-         Erre inni kell! – emelte a magasba a sörét Goodwill a képernyőn. – Mi is az üzleti stratégia egész pontosan? – bizonytalanodott el.

Regenbogen a szemeit forgatta.

-         Roppant egyszerű, hadd mutassam meg! – azzal lenyomott egy gombot a távirányítón, mire Goodwill feje összezsugorodott, a képernyő másik felén pedig egy gondosan összeválogatott színekből álló, kék-fehér prezentáció bukkant fel. – Ez itt a Skype Super Secure Safetiness – a továbbiakban csak 4S. A feladata, hogy minden gyanús kulcsszóra aktiválódjon és jelezzen. Mint például a „kiskorú”, a „diáklány”, vagy „ecstasy tabletta” esetleg „C14 dinamit”. Mikor a program egyik modulja – például a Terrorelhárítás, vagy a Drogriadó - aktiválódik, az adott skypeos beszélgetésből, vagy chatelésből logfájlt készít, mely később visszanézhető, kielemezhető. Igen ám, de mi történik, ha a beszélgetőpartnerek jelnyelven kommunikálnak és a program nem, vagy nem teljes mértékben ismeri fel a veszélyforrást?

A válasz néma csend volt, pont ahogyan Regenbogen azt tegnap este, a zuhanyzás és maszturbálás közben pontosan elképzelte. Elégedetten folytatta.

-         Tovább megyek – mi van, ha a program egyáltalán nem észleli a jelet? Nem aktiválódik? Az emberi nyelv végtelenségig alakítható, fejleszthető, formálható. Egyszerűen képtelenség mindent beletáplálni egy olyan szoftverbe, amely nem kap elegendő finanszírozást – felülről, tette hozzá magában. Bezzeg, ha az ő káposztától kikarfiolosodott hátsó fele díszíthetné az igazgatói széket…

-         Folytasd, kérlek – ráncolta össze a homlokát az ausztrál, egyszerre az ő figyelmét is jobban megragadta az új forradalmi ötlet.

-         Elértük a technológia azon fejlettségi szintjét, amikor az emberi erőforrás nélkülözhetetlen annak tökéletes kivitelezéséhez! Paradox, de így van.

-         Konkrétabban?

-         Emberek kellenek a rendszer mellé. Olyanok, akik éjjel-nappal, nullától huszonnégyig figyelik a programot, a chatablakokat.

-         De hát ez rengeteg erőforrást kíván! Megszámlálhatatlanul sokat…

-         Tudom, ahogyan azt is, hogy erre nem fogunk csak úgy, puszira támogatást kapni a CEO-tól. Kell egy teszt-üzemmód. Egy pilote projekt. Itt, országon belül.

-         Hadd kérdezzek valamit – kortyolt újra italába Goodwill. – Te ismersz olyan embert, akinek nincs semmi élete, hajlandó lenne potom pénzért bevállalni egy rendszer tesztelését, ami lehet, hogy eleve bukásra van ítélve?

Regenbogen szája szegletében hamis, de ezúttal őszinte mosoly játszott. Ismert bizony; a Skype Support Engineering osztályán dolgozott.

 

Erik Schäfer az orrára biggyesztette nagy, téglalapforma, vékonykeretes szemüvegét. Álmos volt, a buszon a tömegben ketten is ráléptek a lábára anélkül, hogy bocsánatot kértek volna, és ma reggel Inke, a recepciós lány sem köszönt vissza neki, mikor besétált az üvegezett irodaépület harmadik emeletére. Bár lehetséges, hogy nem nyomta meg eléggé a jó reggeltből a jó-t, inkább csak amolyan búbánatos reggel-félét motyogott el neki.

Mindegy is, ez a nap éppen egy parányit indult kellemetlenebbnek, mint az összes többi. Holnap meg már úgyis péntek van, hazamehet és hajnalig nézheti a héten elmulasztott Gotham és Dr. Who részeket a macbookján, némi rendelt kínai kaja és gyömbérsör kíséretében. Ennek gondolatára egészen megnyugodott, el is döntötte, hogy ma megpróbál egy kicsit még produktívabban dolgozni, hátha valaki észreveszi végre, hogy mennyit javult a betűtípusváltás és az emoticonok kiválasztásánál fellépő hibák aránya. Nagyon sokat, hétfő óta már csak minden 3452. kattintás után nem jeleníti meg a mosolygós smiley-t a skype chat, hogy ha a felhasználó éppen betűtípust módosított. Egészen elégedett volt magával, kár, hogy Herr Regenbogen, a főnöke sosem értékelte őt eléggé. Miközben bepötyögte a húsz karakterből álló, természetesen ötven százalékban különleges karaktereket tartalmazó jelszavát, azon gondolkodott, vajon megetette-e Strudel-t, a macskáját. Végtére is arra jutott, hogy ha reggelit talán nem is adott neki, de vacsorára olyan bőségesen ellátta a megmaradt szalámis pizzával, hogy az állatnak legalább vasárnapig éhesnek sem szabadna lennie.

Csigalassan vánszorgott a nap. Ezek a mostani, főleg külső elemekre vonatkozó módosítgatások nem annyira voltak ínyére. Jobban szerette, mikor alapvető működésbeli funkciók javításán és fejlesztésén kellett dolgoznia, de sajnos ezt a projektet a felső vezetőség már régen feladta – így maradt a szélesebb társadalmi réteghez szóló szmájlizás és ixdézés. Szemüvege mögül elszánt komolysággal vizslatta a képernyőn úszó kódhalmazt, kávésbögréjére markolt úgy, hogy oda sem pillantott, minek következményeként szája helyett az orrlyukában landolt az erősre főzött duplaeszpresszó.

-         Fújj…

Kétségbeesve és kávétól csöpögő orral matatott zsebkendő után. Kopogtak. A választ meg sem várva, mondandóját azonnali csivitelő hadarással rázúdító Miri nyitott be. Hát persze, egész nap felé sem néz senki, talán a nevére sem emlékeznek, de ilyenkor, ilyenkor valakinek be kell állítania az irodájába.

-         Szia, Erik, hogy érzed magad ma? – kérdezte a viselkedési szabályoknak megfelelően, a választ persze nem várta meg. Corporate bullshit. - Herr Regenbogen üzeni, hogy fél óra múlva meetingetek van a Napsugár meeting roomban.

-         Köszönöm… - végre kihalászott egy félig gyűrött, ketchupfoltos szalvétát a felső fiókból.

-         Uhh… - a lány végre észrevette a srác szerencsétlen arckifejezését, meg a maszatos orrát. – Szükséged van segítségre? Küldjek fel egy… takarítónőt?

-         Ehm, nem kell, köszönöm, ura vagyok a helyzetnek. Mondd meg Regenbogennek, hogy megyek.

-         Köszi! – azzal sarkon is fordult, csak az ajtó csukódásának hangja emlékeztetett ott jártára.

Erik letörölgette magát, aztán a csaphoz indult, hogy megtisztítsa a ragacsos bőrfelületeket. Regenbogen általában csak akkor hívta őt kétszemélyes meetingre, ha valami nagyon nem tetszett neki, vagy ha valami problémásabb feladatot akart rásózni, amit nem lehetett egy kétsoros e-mailben elmagyarázni. Egyik lehetőség sem tűnt túl kecsegtetőnek, de mit tehetett volna? Újratöltötte a pókemberes kávésbögréjét és elindult a Napsugár meeting roomba.

 

-         Hadd foglaljam össze – Erik ujjbegyeit egymásnak döntve, piramist formált kezei felett pislogott fel főnökére. – Szóval a rendes napi feladataim mellett figyelnem kell a rendszert reggel, délben este. Ha a rendszer jelez, akkor megnyitom az adott beszélgetést és követem, mindaddig, amíg valami tényleg gyanúsat nem találok, vagy úgy értékelem, hogy téves riasztás. Mindezt teljesen egyedül.

-         Csak a tesztüzemmód alatt leszel egyedül, Erik – helyesbített zavartan Regenbogen. Amint feláll a koncepció, összerakunk melléd egy remek csapatot is, amit te fogsz vezetni. Ezután ez lesz a fő munkaköröd, a piti kódolgatásnak vége van. A szomorú hangulatjel végre rád mosolyog, fiam! – próbálta lelkesíteni, s előadni, hogy ő most voltaképpen előléptetést kap. Fizetésemelés nélkül.

-         Ahha.

-         Illetve, lenne még valami… - kezdte csendesen. Erik nyelt egyet. Szinte érezte, nem ússza meg ennyivel.  – A célzott rétegek, akiket ellenőrizni szeretnénk, valószínűleg a nap későbbi óráiban aktívak…

-         …ami azt jelenti, hogy éjszakáznom kell?! – Erik hátrahőkölt a székben, majdnem felállt. Na, nem. Ha nem alszik normálisan, nyolc órát, az ideg –és immunrendszere összeomlik, plusz a Doctor Who részeket is élőben, az esti adásban szokták nézni Strudellel...

-         Több műszakos beosztásod lesz – folytatta nyugodtan Regenbogen, próbálva „mi sem természetesebb” hangsúllyal elültetni mondandója magvait. – Nem kell minden éjjel a beszélgetéseket figyelned, csak mondjuk heti kétszer. Inkább háromszor.

 

Remek – gondolta a fiú. Ezért aztán tényleg fizetésemelést kellene kérnie. Vajon hogyan reagálna Regenbogen? Talán azonnal kirúgná és keresne a helyére egy lelkes gyakornokot, aki önként nyomtatja pólójára a kék logót, talán még hozzávaló baseball sapkát is szerez…

 

-         Értem. Mikor kezdjük a tesztelést?

-         Holnap este – csapta össze a tenyerét, mosolya szélesebben virított, mint a szivárvány eső után. Ez könnyebben ment, mint gondolta. 

Még nincs hozzászólás.
 
Fresh
Friss bejegyzések
2017.06.23. 18:34
2017.04.26. 09:40
2017.04.22. 06:14
2017.04.14. 06:52
2017.04.08. 14:52
Friss hozzászólások
 

Fő partnerem: 

Cseréim:

Shana blogja

Brutal Wonderland

Morning Lights

Noira Quel fanfictions [eng]


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!